Zichtbaar resultaat

  Transformatie op maat

⁠ Hoogwaardige technologieën

  Ervaren specialisten

Bacteriële Vaginose: Oorzaken, Preventie en de Rol van Femilift

Bacteriële Vaginose 
Bacteriële vaginose is een veelvoorkomende vaginale aandoening die ontstaat wanneer het evenwicht van bacteriën in de vagina verstoord is. Normaal gesproken zijn er verschillende soorten bacteriën in de vagina, waarvan de lactobacillen een cruciale rol spelen in het handhaven van een gezond evenwicht. Bij bacteriële vaginose nemen andere bacteriën toe, wat leidt tot symptomen zoals onaangename geur, abnormale afscheiding en irritatie.

Hoe Ontstaat Bacteriële Vaginose?
Bacteriële vaginose kan ontstaan door verschillende factoren. Het kan worden getriggerd door een verandering in hormonale niveaus, seksuele activiteit, het gebruik van bepaalde antibiotica, of zelfs door een verzwakt immuunsysteem. Een onevenwichtig dieet en roken kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van bacteriële vaginose.

 

Door het bevorderen van vaginale verjonging en het stimuleren van collageenproductie, kan Femilift de vaginale elasticiteit verbeteren, waardoor de omgeving minder vatbaar is voor verstoringen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat Femilift geen vervanging is voor medisch advies en behandeling.

  Oorzaken van Bacteriële Vaginose

  1. Hormonale Schommelingen: Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de menstruatiecyclus of de menopauze, kunnen bijdragen aan bacteriële vaginose. Het handhaven van een gezonde levensstijl en hormonaal evenwicht kan preventief werken.

  2. Seksuele Activiteit: Seksuele activiteit, met name nieuwe of meerdere partners, kan de kans op bacteriële vaginose vergroten. Het gebruik van condooms en goede hygiënische praktijken kunnen preventief zijn.

  3. Antibioticagebruik: Bepaalde antibiotica kunnen het evenwicht van vaginale bacteriën verstoren. Het is belangrijk om antibiotica alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en eventueel probiotica in te nemen om een gezonde vaginale flora te ondersteunen.

  Medisch consult wordt door Drs. Jorien van de Pas (arts) uitgevoerd.

  BIG-nummer: 39922090801

   ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

   STEPHANIE

   Na een jojo van 10-15 kilo erop en eraf en er weer op en er weer af, heb ik op mijn 54e echt een bobbelbuik met cellulitis en …..

   Meer lezen

   CORALIE VAN EYSINGA

   Aansluitend bij onderstaande reviews. Laila is warme ontvangst. We hebben veel gedeeld en het toeval wil……

   Meer lezen

   BODY PALACE

   Larenseweg 49
   1221 CJ Hilversum

   T: 035-2340055
   E: info@bodypalace.nl

    

    

   Maandag 10:00 - 18:00
   Dinsdag 10:00 - 18:00
   Woensdag 10:00 - 18:00
   Donderdag 10:00 - 18:00
   Vrijdag 10:00 - 18:00
   Zaterdag 10:00 - 14:00
   Zondag Gesloten

    

   VOLG ONS